“Иновации във фермерството” на Агритехника 2019 от Deutz-Fahr


С обособена зона за Иновации във фермерството на Агритехника 2019 Дойц Фар за пореден път заяви лидерските си позиции в агроиндустрията. 

Компанията представи пълна гама трактори – от 50 до 340 к.с.

Резултатите от отдадеността на SDF към земеделския бизнес и инвестирането в нови продукти и иновации са, че през 2017 г. беше открита модерна фабрика в Германия и бяха модернизирани наличните заводи в Италия и Турция. Общо са инвестирани 130 млн. евро в бранда Дойц Фар.

Акцент на Агритехника беше Connected Farming Systems, включващa дигитални решения, внедрени в тракторите и комбайните Дойц Фар. Системите оперират чрез

i-Monitor 3 в кабината, който контролира работата и функциите на машините.

В сегмента до 120 к.с., в който Deutz-Fahr е пазарен лидер, компанията представи 5 машини от сериите 5D, 5G и 5 серия с мощности от 65 до 105 к.с.

 

При по-големите мощности новият черен боец на Дойц Фар беше в центъра на представянето на компанията SDF на Агритехника 2019. Моделът 9340 TTV WARRIOR впечатлява не само с външния си вид, но и с техническите си иновации. Машината е с 6-цилиндров комън рейл 7,8-литров двигател Дойц с мощност 336 к.с. Тракторът е оборудван с автоматична TTV трансмисия. Кабината „Макси вижън“ приканва с неустоим комфорт и пълен контрол чрез ергономичния мултифункционален подлакътник. Електронно контролираната спирачна система гарантира пълна безопасност. Товароподемността на задния навес е 12 т.



По-малкият събрат на черния чаровник е моделът 7250 TTV WARRIOR с 6-цилиндров Комън рейл двигател Дойц, Стейдж 5 с мощност 246 к.с. и автоматична TTV трансмисия. Тя е солидна концепция, изпробвана и тествана през годините, с нов софтуер за още по-добри резултати. Изключително е ефективна благодарение на четирите си механични диапазона, които се сменят автоматично. Тя работи ефективно при всички скорости. 10 тона е товароподемността на задната навесна система. Всички модели 7250 TTV WARRIOR имат възможността да бъдат оборудвани с хидравлична трета точка и GPS навигация Agrosky.

DEUTZ-FAHR е единственият производител, който предлага трактор със скорост 60 км/ ч в такъв компактен дизайн. Управлението на двигателя и трансмисията е напълно интегрирано, осигуряващо удобна автоматична система за превключване на механичните диапазони. Могат да се запаметяват до четири скорости, за да се оптимизират работните процеси. 




На Агритехника феновете на Дойц Фар разгледаха още моделите 6175 TTV WARRIOR с мощност 176 к.с., 6215 TTV WARRIOR с 226 к.с. Серията се допълва от модела 6130 TTV с FARMotion 4-цилиндров двигател с мощност 136 к.с.

Двигателите FARMotion се характеризират с изумителна технология: новаторската система за впръскване Common Rail, инжекторни разпръсквачи със седем отвора и тристепенен инжекционен процес. Всичко това гарантира много по-ефективно използване на горивото, което допринася за увеличаване на мощността на двигателя, като същевременно намалява разхода на гориво. Сега вече двигателите FARMotion отговарят на Стейдж 5 изискванията за вредни емисии. 

Интересен акцент на Агритехника беше балировачка Дойц Фар с фиксирана камера и с интелигентна система за проследяване процеса на балиране и фолиране, като размерът на балите е 122х125 см. Роторът е оборудван с нарязваща система оптикът с 14 до 23 ножа. 

При прибиращата техника Дойц Фар представи комбайна C 9306 TS с високопроизводителна система за отрязване Schumacher. Машината е с мощност 381 к.с. и ширина на хедера 9 м. Електронната система за управление на хедера гарантира максимална прецизност на жътвата.



Капацитетът на бункера за зърно е 10 500 л, а скоростта на разтоварване - 120 л/сек. Чрез системата Autocontrol се следи автоматично терена и се поддържат настройките, направени от оператора. Настройките на оператора за автоматично регулиране на страничния наклон на хедера, височината на рязане и натиска върху почвата се управляват и поддържат от електронното устройство за управление на комбайна, като се постига максимален комфорт и минимално време на работа.

 

Официалният представител на марката Дойц Фар за България е фирма Ири Трейд.



0700 10 445 - Call us now !